Kajak en härlig träningsform i naturen

Utomhusliv är härligt och om du tycker om vatten kanske en kajakfärd är någonting för dig. Med en kajak kan du bege dig ut på en längre färd eller bara över en dagstur.

Kajaker är många gånger tillverkade av glasfiber och anpassade antingen för en eller två personer. Kajaker är i regel ganska smala men det finns lite olika bredder att välja mellan.

Om du har långa ben kan det vara värt att satsa på en kajak med bra benutrymme. All packning som du behöver ha med dig på färden kan du enkelt packa ner i någon av de luckor som finns för packning.

Vissa kajaker är utrustade med både en fram- och baklucka vilka kan komma väl till pass om du planerar en längre kajaktur.  Det finns risk att du blir blöt när du paddlar fram i din kajak. Med ett vattenavvisande överdrag som täcker från midjan och över sittplatsen skyddar du dig mot att bli våt. Ta din bil och åk på en härlig bilresa genom Sverige med din kajak.

Kom ihåg att använda flytväst när du paddlar kajak, oavsett om det är på grunt eller djupt vatten. Det finns lite olika färger att välja mellan, alltifrån mörka till klara färger. Välj en röd eller gul kanot om du vill vara synbar i naturen.